Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Sobi™:  Αύξηση των πωλήσεων κατά 30% το 2017

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς και τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2017, ανακοίνωσε η Swedish Orphan Biovitrum AB  (Sobi™). Τα συνολικά ετήσια έσοδα ανήλθαν σε 6.511 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 25%. Τα έσοδα του τριμήνου ανήλθαν σε 1.875 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 45%. Οι ετήσιες πωλήσεις προϊόντων ανήλθαν σε 5.917 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες, αυξημένες κατά 30%, ενώ οι πωλήσεις του τριμήνου έφτασαν τα 1.746 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες, αυξημένες κατά 53%.

 Κύρια επιχειρηματικά γεγονότα τετάρτου τριμήνου του 2017

Σύνοψη οικονομικών στοιχείων για το τέταρτο τρίμηνο (Q4) του 2017 (Q4 2016)

Guido Oelkers, Διευθύνων Σύμβουλος της Sobi

Σύνοψη ετήσιων οικονομικών στοιχείων για το έτος 2017 (έτος 2016)

Οικονομικές προβλέψεις για το 20181

Η Sobi αναμένει τα συνολικά ετήσια έσοδα να κυμανθούν μεταξύ 7.500 και 7.700 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στο 70%.

Η Sobi αναμένει τα ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) να κυμανθούν μεταξύ 2.500 και 2.700 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων.

«Το 2017 ήταν ένα εκπληκτικό έτος για τη Sobi. Πετύχαμε και ξεπεράσαμε τις προσδοκίες. Ο τομέας της αιμορροφιλίας συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχέως. Κατά τη διάρκεια του έτους παρουσιάσαμε τα προϊόντα Εξειδικευμένης Φροντίδας, τη νέα μας επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία αναμένουμε να συμβάλλει σημαντικά στη μελλοντική μας ανάπτυξη. Σημειώσαμε επίσης πρόοδο στο χαρτοφυλάκιο μας, με την έναρξη αρκετών κλινικών μελετών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Guido Oelkers. 

 

1.Σε τρέχουσες τιμές συναλλάγματος (CER).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανέτοιμοι να ξεκινήσουν την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη Ξάνθη οι Καναδοί της Aphria

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα στην Ογκολογία από τη Bayer

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Novartis: Νέα ευρήματα για τη θεραπεία της ΧΑΠ με πνευμονική υπερδιάταση