Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Γιουρούκος: Τρία νέα containers για την Technomar

Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

Γιώργος Γιουρούκος

Σε μία νέα κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή  Technomar Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

H εταιρεία, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει εστιάσει στην αγορά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προχώρησε, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στην εξαγορά τριών containers post-panamax.

Ειδικότερα, στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking, αναφέρει ότι η Technomar εξαγόρασε τα χωρητικότητας 6,178 TEU πλοία NYK LYNX, NYK LIBRA και NYK LYRA, κατασκευής 2002, στην τιμή των 13,5 εκατ. δολαρίων έκαστο.

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί η εταιρεία στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων το 2019, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε εξαγοράσει δύο ακόμη post-panamax containerships από τη γερμανική Zeaborn. Η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε, κατά τις πληροφορίες, στα 15,5 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, συμπεριλαμβανομένης και της σύμβασης ναύλωσης τους.

Η πρώτη κίνηση της Technomar στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων έγινε to 2018. Tον Απρίλιο απέκτησε δύο containerships από τη γερμανική ναυτιλιακή,  Reederei Thomas Schulte. Πρόκειται για τα boxships Rubina Schulte (χωρητικότητας 2.030-teu και κατασκευής 2005) που μετονομάστηκε σε Nasia και Philippa Schulte (χωρητικότητας 2.353-teu και κατασκευής 2007) που μετονομάστηκε σε Nikos P. Από την ίδια εταιρεία είχε εξαγοράσει νωρίτερα και το πλοίο Bodo Schulte (χωρητικότητας 4.253-teu και κατασκευής 2011), που μετονομάστηκε σε Constantinos P.