Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Αναζητούνται επειγόντως ναύτες για όλες τις κατηγορίες πλοίων

Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην αγορά ναυτικής εργασίας παρατηρείται έλλειψη ναυτών για όλες τις κατηγορίες επιβατηγών πλοίων.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού με ανακοίνωση της καλεί τα μέλη της να επικοινωνήσουν με το ναυτεργατικό σωματείο προκειμένου να τους υποδείξει πλοία και σκάφη αναψυχής που χρειάζονται ναύτες.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, είναι ενδεικτική: «Παρακαλούμε ο οποιοσδήποτε συνάδελφος Ναύτης προσφέρεται για εργασία σε διαφόρων τύπων καράβια, επειδή σημειώνεται καθημερινά αυξημένη ζήτηση να επικοινωνήσει με την ΠΕΝΕΝ στα παρακάτω τηλέφωνα: 2104511801 – 2104183195. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ».

Η αυξανόμενη ζήτηση σε ναύτες οφείλεται κυρίως στις ανάγκες που δημιουργούνται στα ενοικιαζόμενα σκάφη αναψυχής με υψηλές προδιαγραφές που εφέτος καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες.

Διαβάστε επίσης:

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Daleela» – Θα συνδέσει ακτοπλοϊκώς την Κύπρο με την Ελλάδα

Με πέντε Έλληνες το διοικητικό συμβούλιο της Safe Bulkers