Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σε κλείσιμο εργοστασίων προχωρούν Volkswagen και Renault

Χέρμπερτ Ντις, επικεφαλής της Volkswagen

Ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα κλείσει «άμεσα» την «πλειονότητα» των εργοστασίων της στην Ευρώπη για «δύο έως τρεις εβδομάδες», λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Χέρμπερτ Ντις.

Αν και ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων, τα συνδικάτα είπαν από την πλευρά τους ότι η παραγωγή θα ανασταλεί από την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, στην ίδια απόφαση προχώρησε και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία ανακοίνωσε ότι παύει τις δραστηριότητες στην Ισπανία, αφού η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

«Ο όμιλος Renault αποφάσισε να σταματήσει τη βιομηχανική του δραστηριότητα στην Ισπανία όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η Renault σε ανακοίνωση. «Η απόφαση γνωστοποιήθηκε χθες στα συνδικάτα».