Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Roberto Tomasi (Autostrade-όμιλος Benetton): Με την ανάκληση άδειας κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε

ROBERTO TOMASI AUTOSTRADE PER L'ITALIA

Η Autostrade per l’Italia, της αυτοκινητοβιομηχανίας Atlantia, κινδυνεύει να πτωχεύσει αν η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακαλέσει την άδεια κυκλοφορίας με περιορισμένη αποζημίωση, δήλωσε ο Roberto Tomasi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ανήκει στον όμιλο Benetton, σε ιταλική εφημερίδα το Σάββατο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας εναλλακτικός συμβιβασμός.

Η Atlantia έχει δεχτεί σκληρή κριτική μετά από την κατάρρευση μιας γέφυρας από σκυρόδεμα που λειτουργούσε από τη μονάδα της Autostrade, η οποία σκότωσε 43 άτομα, στη Γένοβα, τον Αύγουστο του 2018.

Ο όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton της Ιταλίας, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο διοδίων της χώρας, που εκτείνεται σε 3.000 χιλιόμετρα.

Η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας της Autostrade και πρόσφατα εξέδωσε μέτρα που μειώνουν την αποζημίωση που οφείλεται για την πρόωρη λήξη της σύμβασης, αν ο παραχωρησιούχος παραβιάζει τις υποχρεώσεις του.

“Με την ανάκληση και τη μειωμένη πληρωμή κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε επειδή έχουμε πιστωτικά υπόλοιπα ύψους 10,5 δισ. ευρώ”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade Roberto Tomasi σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Αργά την Παρασκευή, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε την Ατλάντια για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, ωθώντας το χρέος της κάτω από το κατώφλι επενδυτικού βαθμού.