Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Richard Desmond: Ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τα media πετυχαίνοντας απόδοση 213%

Richard Desmond: Ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τα media πετυχαίνοντας απόδοση 213%

Richard Desmond

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Desmond, πρώην ιδιοκτήτης των εφημερίδων Daily Express και Daily Star της Βρετανίας, πέτυχε απόδοση 213% σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από την συμμετοχή του στον μεγαλύτερο περιφερειακό όμιλο ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Desmond πούλησε μερίδιο περίπου 8% της Reach Plc φέτος έναντι 62,5 εκατ. στερλίνων (86,5 εκατομμύρια δολ.) μέσω της εταιρείας επενδύσεών του, Northern & Shell. Ο δισεκατομμυριούχος του Ηνωμένου Βασιλείου απέκτησε τις μετοχές το 2018 από την πώληση των εκδοτικών περιουσιακών του στοιχείων, στην μητρική εταιρεία της εφημερίδας Daily Mirror. Εκείνη την εποχή η αξία τους ανέρχονταν σε 20 εκατ. στερλίνες.

Η Northern & Shell σκόπευε να παραμείνει μέτοχος, αλλά «μετά από μια σημαντική αύξηση στην τιμή της μετοχής της Reach, οι διευθυντές έλαβαν τη στρατηγική απόφαση να πουλήσουν τις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου”, αποκάλυψε η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, στα αποτελέσματα του 2020, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Μετά την πώληση, ο Desmond, 69 ετών, δεν κατέχει πλέον σημαντικό ποσοστό σε εφημερίδα για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, γεγονός που σηματοδοτεί την αποχώρηση του από τη βιομηχανία μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Αφού ξεκίνησε με την έκδοση περιοδικών ενηλίκων, έγινε ιδιοκτήτης εφημερίδας το 2000 όταν αγόρασε τον όμιλο Express καταβάλλοντας 125 εκατομμύρια στερλίνες και απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 5 μια δεκαετία αργότερα.

Ο διπλασιασμός των μετοχών

Ο δισεκατομμυριούχος πούλησε το Channel 5 το 2014 για περίπου 450 εκατομμύρια στερλίνες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πούλησε τις εκδόσεις του στην Trinity Mirror – όπως ονομάζονταν τότε η Reach – έναντι 126,7 εκατομμυρίων στερλίνων, διατηρώντας παράλληλα μερίδιο στην εταιρεία. Ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Reach στα τέλη του 2020, σύμφωνα με τα αρχεία.

Οι μετοχές της Reach που εδρεύει στο Λονδίνο σχεδόν διπλασιάστηκαν φέτος καθώς οι επενδυτές είδαν με καλό μάτι τη στρατηγική του Διευθύνοντος Συμβούλου, Jim Mullen, να ζητήσει συνδρομή από τους αναγνώστες, γεγονός που θα βοηθήσει την εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα για αυτούς και να βελτιώσει τις πωλήσεις της ψηφιακής διαφήμισης, σύμφωνα με τον αναλυτή της Peel Hun, Μάλκομ Μόργκαν.

Ο Desmond άρχισε να πουλά το μερίδιο του στην Reach τον Ιανουάριο και έχει γνωστοποιήσει τρεις ακόμη πωλήσεις, με την τελευταία να καταγράφεται στις 9 Ιουνίου.

Ο επιχειρηματίας θα εστιάσει τώρα στην αγορά ακινήτων και σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για τη λειτουργία της Εθνικής Λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη λήξη της τρέχουσας άδειας, το 2023.

Διαβάστε ακόμα:

Marek Piechocki: Ο μεγιστάνας που έφτιαξε περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων, αλλά πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο

Mukesh Ambani: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην πράσινη ενέργεια

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση