Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πρόσθετες ενισχύσεις πρότεινε ο Γ. Γεωργαντάς στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.

Γιώργος Γεωργαντάς

Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Γεωργαντάς συμμετείχε στις 26/09 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες,  όπου η συζήτηση αφορούσε τόσο σε θέματα αλιευτικών δικαιωμάτων, όσο και σε θέματα φυτοπροστασίας και επισήμανσης τροφίμων, καθώς και στο πάγιο ζήτημα της διασύνδεσης της Ένωσης με την Ουκρανία για τη διασφάλιση της παγκόσμιας επισιτιστικής επάρκειας.

Ο Υπουργός στην παρέμβασή για τα θέματα αλιείας, τόνισε ότι για την απαγόρευση αλιείας σε βαθιά ύδατα του βορειοατλαντικού ωκεανού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα και να ξεκινήσει σύντομα η αναθεώρηση του σχετικού κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική βιωσιμότητα του αλιευτικού τομέα, ο οποίος έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σε ό,τι αφορά στο χέλι, πρότεινε την υιοθέτηση νέων αναλογικών μέτρων με βάση τις επιπτώσεις των πληττόμενων παραγωγικών φορέων ανά κράτος μέλος. Με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία για τις αλιευτικές δυνατότητες έτους 2023, επανέλαβε την πάγια θέση μας σχετικά με την παράνομη λαθραία αλιεία, που διεξάγεται με την ανοχή και ενθάρρυνση των τουρκικών αρχών, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Επισήμανε ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τις αρχές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, καταπατώντας τα κατοχυρωμένα, από διεθνείς συνθήκες, δικαιώματα της Ελλάδας και ζήτησε η Ένωση να αναλάβει ενεργό και αποφασιστικό ρόλο.

Όσον αφορά σε θέματα γεωργίας,

Διαβάστε επίσης

Lancom: Νέο Data Center στην Κρήτη – Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024