Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Προειδοποίηση Fitch για Ιταλία: Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι επικίνδυνος

Λογότυπο της Fitch Ratings

Fitch Ratings

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναφέρει ότι «υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τους στόχους του ιταλικού προϋπολογισμού, ιδίως μετά το 2019».

Η εκτίμηση αυτή, στηρίζεται και στο ότι έχουν δημιουργηθεί εντάσεις στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, ο οίκος αναφέρει ότι το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019, μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση διαδικασίας κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο οίκος αξιολόγησης, πάντως, προσθέτει ότι «δεν αναμένει, η κυβερνητική συμμαχία της Ρώμης, να αλλάξει τους στόχους για το ιταλικό δημόσιο έλλειμμα του επόμενου έτους». Ο Fitch, τέλος, εκτιμά ότι η ιταλική κυβέρνηση, επ’ ευκαιρία των Ευρωεκλογών, «θεωρεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιτεθεί στους φορολογικούς κανόνες της Ένωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υποβάθμιση της Ιταλίας από Moody’s βλέπει η Citigroup

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Reuters: Η ΕΚΤ εντείνει τους ελέγχους ρευστότητας στις ιταλικές τράπεζες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ξανά σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές. Διευρύνεται το spread του ιταλικού ομολόγου