Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιατί ο Χατζηδάκης πρέπει να δώσει γρήγορα απαντήσεις στην αγορά ενέργειας

πληρωμή συντάξεων συντάξεις

Κωστής Χατζηδάκης

Τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησαν την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας και τις επενδύσεις, πήγαν πίσω την εφαρμογή του target model, δημιούργησαν έλλειψη ρευστότητας στην αγορά ενέργειας και κυρίως έφεραν τη ΔΕΗ στη σημερινή της οικονομική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίσει και να αναστρέψει η σημερινή κυβέρνηση, με ένα νέο και πολυεπίπεδο σχέδιο, που θα ανδιατάξει την αγορά ενέργειας και θα βάλει τη χώρα σε μια νέα εποχή.

Στις προγραμματικές δηλώσεις που θα γίνουν αύριο στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτές που θα ακολουθήσουν από τον υπουργό Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη θα δοθεί το στίγμα της νέας στρατηγικής.

Ο υπουργός Ενέργειας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για άλλα σημαντικά θέματα στην αγορά ενέργειας, μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές που αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις και να εκσυγχρονίσουν το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν στοχεύουν τόσο στο να λύσουν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί  και έχουν μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία, όσο και να δώσουν μια προοπτική μακροπρόθεσμη που θα φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη στην ενέργεια, ακολουθώντας το μονοπάτι της Ε.Ε.