Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αύξηση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο

Αεροδρόμια

Αεροδρόμιο

Μία αύξηση της τάξεως του 8,6% των διεθνών αφίξεων (+8,1% από την αρχή του έτους) καταγράφηκε το Σεπτέμβριο στα κυριότερα αεροδρόμια, σύμφωνα το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Οκτωβρίου 2017 του SETE Intelligence.

Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 9,2% και στην Αθήνα στο 6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο 9,2% και 4,9% αντίστοιχα.

Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση 8,3%.

Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων στα Περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων.

Υψηλότερη (+12,2%) ήταν η αύξηση και των διεθνών οδικών αφίξεων τον Σεπτέμβριο, ενώ από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 10%.

Σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Αύγουστο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε 14,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 (+9,9% στο 8μηνο) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 16,4% (+9,1% στο 8μηνο), παρουσιάζοντας αύξηση της ΜΚΔ τον Αύγουστο αλλά μείωση από την αρχή του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς οι εφοριακοί θα χτυπάνε…γερμανικά νούμερα έξω από ιατρεία και νυχτερινά κέντρα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταθέτες εξωτερικού: Τα στοιχεία έφτασαν. Πως θα αξιοποιηθούν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Έδιναν δάνεια σε τεχνικές εταιρίες με Φιλιππινέζες προέδρους