Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νευρικότητα στην αγορά: Οι τράπεζες έριξαν το Χρηματιστήριο στις 824 μονάδες

Χρηματιστήριο

Αρνητικό κλίμα επικράτησε και σήμερα Παρασκευή στην χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν -με πιο επιθετικές «διαθέσεις»- τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε σχεδόν όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,87% στις 824,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 2.164,82 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,28% στις 1.138,69 μονάδες έκλεισε ο 25άρης.

Το κλίμα στην αγορά επιδεινώθηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη. Οι περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να κλείσουν θέσεις, φοβούμενοι περαιτέρω υποχώρηση της αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

Απώλειες ως 2,31% σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ, στον αντίποδα, οι επενδυτές τοποθετήθηκαν στον κατασκευαστικό κλάδο, με τη μετοχή της J&P Άβαξ (+5,52% στα 0,7070 ευρώ) να πρωταγωνιστεί, μετά την ανακοίνωση ότι το μέρισμα της Αττικής Οδού για το 2016 ήταν αυξημένο κατά 10% στα 68,5 εκατ. ευρώ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διασώθηκαν μόνο ο Μυτιληναίος και η Folli-Follie. Η τελευταία ανακοίνωσε πως τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Καταλύτη», βραχυπρόθεσμα, για μία ενδεχόμενη ανοδική κίνηση ίσως αποτελέσει η ανακοίνωση της Fitch, αργά σήμερα το βράδυ για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Μία ενδεχόμενη αναβάθμιση του rating μπορεί να ωθήσει υψηλότερα την αγορά, αν και το πιθανότερο είναι ο οίκος να αναθεωρήσει μόνο τις προοπτικές (outlook).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: IBG: Ελκυστικό σημείο εισόδου η αποτίμηση του ΟΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το βλέμμα στο rating: Σήμερα η ανακοίνωση της Fitch για την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί τα επιτόκια παραμένουν ακίνητα