Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Fritz Joussen (TUI): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα

Fritz Joussen

Fritz Joussen

«Ο καλύτερος φίλος των επενδύσεων είναι η σταθερότητα» δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος της TUI κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάζοντας το νέο στρατηγικό σχέδιο του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού για την Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Joussen και αντιπροσωπεία της TUI συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν είμαστε μόνο πελάτες αλλά και επενδυτές. Είμαστε εταίροι και σύμμαχοι με τους προορισμούς που έχουμε παρουσία» ανέφερε ο κ. Joussen και ανακοίνωσε πως η TUI σκοπεύει να επενδύσει σε νέα 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα (4 και 5 αστέρων). Ήδη ο tour operator έχει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία στη χώρα μας και συνεργάζεται με άλλα 2.000 ξενοδοχεία. Μάλιστα όπως είπε, Πελοπόννησος και Κρήτη είναι οι περιοχές που η TUI σχεδιάζει να δημιουργήσει τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο κορυφαίος tour operator δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των υποδομών -λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, περιβάλλον- στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Ενώ τα κρουαζιερόπλοια της TUI με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης πιάνουν 40 λιμάνια.

Έφη Καραγεώργου

Ωστόσο ο κ. Joussen σημείωσε ότι η Πελοπόννησος διαθέτει δύο στρατιωτικά αεροδρόμια και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να επιλυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ωράρια λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι η TUI διαθέτει στόλο 150 αεροσκαφών και το 2016 έφερε στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος φέτος κατά 10%, ενώ για το 2018 αναμένεται επίσης άνοδος κατά 10%.

«Είμαστε 40 χρόνια στην Ελλάδα και σκοπεύουμε να μείνουμε άλλα 40 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της TUI και συμπλήρωσε: Είμαστε στρατηγικοί εταίροι.

Από την πλευρά της η κα Ελενα Κουντουρά τόνισε ότι το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες και θα δοθεί έμφαση σε προορισμούς όπως είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία και το Πήλιο. Και όπως είπε η ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει τη χειμερινή περίοδο 2018/2019 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα σκι, αγροτουρισμού κ.λπ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο ξενοδοχείο από την TUI στην Κρήτη μετά το deal με Καράτζη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «μάχη της Κρήτης»: Η Alltours αγόρασε το ξενοδοχείο Zorbas Village και «μπαίνει στο μάτι» της TUI