Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Μιχάλης Σάλλας: Big business στον τουρισμό, στο banking και το asset management

Μιχάλης Σάλλας

Μιχάλης Σάλλας. Tραπεζίτης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αδειοδότηση της Lyktos Group (Όμιλος Εταιρειών Μιχάλη Σάλλα), προκειμένου να συμμετάσχει στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) θα δώσει το πράσινο φως στο Lyktos Group και ο κ. Σάλλας θα καταστεί στρατηγικός επενδυτής στην τράπεζα με ποσοστό 21%.

Στο μεταξύ, υπεγράφη συμφωνία εξαγοράς του 45% της ESA Security Solutions από το Lyktos Group. Μεταξύ των δύο μερών, συμφωνήθηκε επίσης η άμεση Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με αποτέλεσμα την απόκτηση του 55% από το Lyktos Group (όμιλος εταιρειών Μιχάλη Σάλλα).

Η ESA είναι εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας, ο τζίρος της οποίας ανήλθε το 2016 σε 28 εκ. €. Η ESA παρέχει υπηρεσίες σε Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηροδρόμους, μεγάλους Πολυεθνικούς Οργανισμούς, Εγκαταστάσεις Εταιρειών Ενέργειας, Τράπεζες και Εμπορικά Δίκτυα.

Σκοπός της συμφωνίας και της συμμετοχής του Lyktos Group είναι η ενίσχυση των κεφαλαίων της ESA και η περαιτέρω επέκταση του εξοπλισμού της για την ανάπτυξη των εργασιών της. Στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι και εκτιμάται ότι με τους νέους πελάτες και την επέκταση των εργασιών της, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και του προσωπικού εντός διετίας.

Την Διοίκηση της εταιρείας ασκεί ο κ. Βασίλης Αντωνόπουλος -CEO της ESA- ένας από τους εμπειρότερους Managers-Επιχειρηματίες του κλάδου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που εδραίωσε την ESA ως μία μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά.

Για το Lyktos Group, η συμμετοχή στην ESA, είναι ο τέταρτος επενδυτικός χώρος στον οποίο o Όμιλος αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές συμμετοχές:

Επενδύσεις της Lyktos Group έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στον χώρο της Οινοποιίας (ΣΕΜΕΛΗ ΑΕ) και σε καινοτόμες Τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ένας Άγγλος στηρίζει την ελληνική Οικονομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος – «Ανεφάρμοστη στην πράξη η απόφαση του Εφετείου» λένε οι δικηγόροι του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώρο Πάσχα 2017: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς να το υπολογίσετε