Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Emanuele Grimaldi: Ετοιμάζει προσφυγή στη DG Comp για το deal Hellenic Seaways & Attica Group

Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

Στις ευρωπαϊκές Αρχές πρόκειται να καταφύγει ο ισχυρός άντρας των Μινωικών Γραμμών Emanuele Grimaldi με σκοπό να μπορέσει να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica Group.

O Grimaldi, μιλώντας στο ναυτιλιακό portal Maritime Watch υποστηρίζει ότι το deal έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, δεδομένου ότι η Ελλάδα «είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για πελάτες από όλη την Ευρώπη».

Όπως μάλιστα σημειώνει, η εταιρεία του «ετοιμάζει ένα έγγραφο» προς την DG Comp που θα τονίζει τα επιχειρήματα κατά της συμφωνίας, την οποία ο επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών χαρακτηρίζει «εκτός των κανονικών παραμέτρων».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η πλευρά Grimaldi με το ποσοστό που έχει θα μπλοκάρει μια συγχώνευση της Hellenic Seaways και της Blue Star Ferries, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι «δεν θα υπάρξει άδεια [για τη συμφωνία] σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να πουλήσουν οι Minoan Lines (σ.σ. που ελέγχει) τις μετοχές στη Hellenic Seaways με αντάλλαγμα δρομολόγια σε άλλες ελληνικές γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός εφοπλιστής διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 48% στην Hellenic Seaways και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, στις αρχές Αυγούστου η Πειραιώς ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Attica Group για την πώληση του ποσοστού της τράπεζας (ήτοι 40,5%) καθώς και ποσοστού άλλων μετόχων, τα οποία στο σύνολό τους δίνουν τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Blue Star Πάτμος: Πώς αποφύγαμε ένα νέο Σάμινα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Υπόμνημα στην DryShips από τη SEC – Τι ζητά από την εταιρεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεύτερο καμπανάκι για τη Maersk: Προειδοποιεί με υποβάθμιση και ο Moody’s