Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Morgan Stanley: Θα χρειαστεί να «πέσουν πολλά κεφάλια» για να «λυγίσει» η αγορά

Morgan Stanley

Θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από ένα sell-off τεχνολογικών μετοχών για να εκτροχιαστεί η επί 8ετίας bull αγορά, όπως αναφέρει η Morgan Stanley, η οποία αποτελεί σήμερα τον πιο bullish οίκο στη Wall Street.

Ωστόσο, η Morgan Stanley αναφέρει ότι η μετατόπιση των επενδυτών από τις τεχνολογικές μετοχές σε πιο ελκυστικές όπως εκείνες του χρηματοοικονομικού κλάδου και του κλάδου της υγείας ήταν ένα «θετικό σημάδι ούτως ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή».

«Ακριβώς όπως ο Ηρακλής σκότωσε και τα εννέα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας για να την νικήσει, πιστεύουμε ότι η πρόσφατη αστάθεια στον κλάδο της τεχνολογίας δεν αρκεί για να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική χρηματαγορά», σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές της Morgan Stanley, της ομάδας των οποίων ηγείται ο Michael J. Wilson.

Η Morgan Stanley επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, ενώ η αδυναμία στην τεχνολογία μπορεί να έχει άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια -δεδομένης της υψηλής συγκέντρωσης των επενδυτών σε αυτό τον κλάδο- η επίδραση στην υπόλοιπη αγορά είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης NASDAQ 100 διολίσθησε κατά 4,9% τον περασμένο μήνα, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε μόλις κατά 1% την ίδια περίοδο.

Έτσι, από τη στιγμή που η Morgan Stanley αναγνωρίζει ότι ο NASDAQ μπορεί να υποχωρήσει ακόμα και κατά 4% παραπάνω, δεν ανησυχεί για την υπόλοιπη αγορά. Στην πραγματικότητα, ο αμερικανικός οίκος, υπολογίζει ότι μια «επιβλητική» διόρθωση τεχνολογικών μετοχών της τάξεως του 10%, σημαίνει απώλειες μόλις 2,2% για τον S&P 500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόσο θα κρατήσει το πάρτι των κεντρικών τραπεζών; Τι λένε FED & EKT

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων