Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Μαρινάκης: Η Capital Product πουλάει το παλαιότερο tanker της

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

Σε αναζήτηση αγοραστή για το παλαιότερο από τα suezmaxes της φαίνεται πως βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, ψάχνει ενδιαφερόμενους αγοραστές για το tanker Amore Mio 2 (χωρητικότητας 159.885-dwt και κατασκευής 2001),  ύστερα από την ολοκλήρωση της χρονοναύλωσης του στην Capital Maritime & Trading.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το δεξαμενόπλοιο είναι διαθέσιμο προς επιθεώρηση στο λιμάνι της πόλης του Galveston, στις Η.Π.Α.

Πάντως, το γεγονός πως η ναυτιλιακή αναζητά αγοραστές για το tanker, δεν σημαίνει αυτομάτως και την πώληση του. Όπως υποστηρίζουν οι brokers, είναι πολύ πιθανό η Capital Product απλά να θέλει να «κόψει κίνηση» και μόνο εάν υπάρξει κάποια ικανοποιητική προσφορά να προχωρήσει σε διαδικασία πώλησης.

Ο κ. Μαρινάκης είχε αγοράσει το δεξαμενόπλοιο, το 2008 από την Capital Maritime για ένα ποσό που ανήλθε στα 95 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είχε περάσει στη κατοχή της Maritime από την ελληνική ναυτιλιακή Centrofin, συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Προκοπίου, το 2007, για 89 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο είναι ένα από τα τέσσερα suezmaxes που έχει στον στόλο της η Capital Product Partners.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει τα 7 containerships του Συμεών Παληού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Παππαδάκης: Πούλησε και άλλο bulker η Kassian Maritimes

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Clarksons: Είναι η καλύτερη ευκαιρία της τελευταίας 30ετίας για επενδύσεις στη ναυτιλία