Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δημήτρης Βερνίκος: Η νέα στρατηγική συνεργασία της Vernicos Tugs & Salvage

Βερνίκος

Η εταιρεία ρυμουλκών Vernicos Tugs & Salvage, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Δημήτρης Βερνίκος και αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας Aegean Tugs της Μεσογείου, πρόκειται να συμμετάσχει αποκλειστικά στις ρυμουλκήσεις της μεγαλύτερης ημιβυθιζόμενης πλατφόρμας εγκατάστασης σωλήνων Castoro Sei, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην τοποθέτηση υποβρυχίων σωλήνων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Την πλατφόρμα θα λειτουργεί η εταιρεία Saipem υπό την επίβλεψη της Cosco.

Η πλατφόρμα Castoro Sei

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η Vernicos Tugs & Salvage προχώρησε πρόσφατα στην πρώτη της εξαγορά ρυμουλκού για το έτος 2017. Ειδικότερα, η εταιρεία εξαγόρασε ένα ρυμουλκό (ισχύος 5.250-bhp, bollard pull 70 και κατασκευής 1996) μήκους 38 μέτρων, το οποίο παράλληλα έχει δυνατότητα πυρόσβεσης 1000 cubs/ώρα.

Παρόλο που η Vernicos επέλεξε να μη γνωστοποιήσει την ταυτότητα του πλοίου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετονομαστεί σε “Vernicos Commander”, ενώ η παράδοσή του στο στόλο της έχει προγραμματιστεί στα τέλη του Αυγούστου του 2017 στον Περσικό Κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς ένα πλοίο χρηματοδότησε την εξαγορά του ΔΟΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Νέο containership για την Euroseas