Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βορειοκορεάτες χάκερς έκλεψαν σχέδια πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων από τη Νότια Κορέα

κυβερνοεπίθεση

Ανησυχία προκαλεί στη Νότια Κορέα ο ισχυρισμός ενός βουλευτή ότι η Βόρεια Κορέα παραβίασε τα υπολογιστικά συστήματα των ναυπηγείων DSME πέρυσι και υπέκλεψε τα σχέδια κατασκευής πολεμικών πλοίων.

Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Kyung Dae-soo. “Είμαστε σχεδόν 100% βέβαιοι ότι Βορειοκορεάτες χάκερς ήταν πίσω από αυτήν την παραβίαση και υπέκλεψαν τα ευαίσθητα έγγραφα της εταιρείας”, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να απέκτησε πληροφορίες σχετικά με πολεμικά πλοία και υποβρύχια που φέρουν οπλικά συστήματα Aegis.

Ο Kyung υποστήριξε πως το υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε την κυβερνοεπίθεση, ενώ η εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν ήταν ενήμερη για το ζήτημα μέχρι σήμερα και βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας των λεπτομερειών της επίθεσης.

Αν και η Βόρεια Κορέα επισήμως αρνείται ότι εμπλέκεται σε κυβερνοεπιθέσεις, ο Kyung εκτιμά πως η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με αυτήν πίσω από άλλες επιθέσεις για τις οποίες οι υποψίες πέφτουν στη Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου