Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Συστήματα Sunlight: Χρονιά ρεκόρ το 2016 – Αύξηση πωλήσεων 23% και κερδών 29%

O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης

O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2016 για τον όμιλο Συστήματα Sunlight ο οποίος παρουσίασε τα καλύτερα ιστορικά αποτελέσματα από την ίδρυσή του, επιβεβαιώνοντας την αύξηση μεριδίου στην παγκόσμια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το 2016 ανήλθε στα 168,4 εκατ. ευρώ έναντι 136,6 εκατ. ευρώ το 2015, που μεταφράζεται σε αύξηση 23%. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 13,4 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2015, σημειώνοντας αύξηση 29%.

Ο όμιλος το 2016 είχε παρουσία σε 114 χώρες συνολικά, έχοντας επιτυχία στους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει σε ποσοστό 72%.

Σχετικά με το ομόλογο, το οποίο φημολογείται ότι θέλει να εκδόσει ο όμιλος ο διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα  ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψηφίζει Ελλάδα η Koch: Ναύλωσε πλοία των Ν. Τσάκου και Στ. Μόλαρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Παπατρύφων: Η win-win συμφωνία με τον Fredriksen και τα επόμενα σχέδιά του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Fredriksen δείχνει το δρόμο: Έρχονται κι άλλες μαζικές εξαγορές πλοίων στο ξηρό φορτίο;