Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

«Χρυσωρυχείο» τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Πού αυξήθηκαν τα έσοδα

Με μεγάλη άνοδο στα έσοδα «μεταφράζεται» η αυξημένη ζήτηση δωματίων στα ξενοδοχεία της Ελλάδος, τουλάχιστον όσον αφορά στο γ΄τρίμηνο του 2017.

Τα στοιχεία της Gbr Consulting σχετικά με τις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης στις δύο μεγαλουπόλεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Παρά την άνοδο της Airbnb οι τουρίστες φαίνεται πως εξακολουθούν να στρέφονται και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν κατάλυμα για τη διαμονή τους.

Μεγάλη αύξηση εσόδων παρουσίασαν – όπως αναμενόταν – και τα καταλύματα που λειτουργούν εποχικά, στις περιοχές παραθέρισης (νησιά, παραθαλάσσιες πόλεις).

Σύμφωνα με την Gbr το πιο προσοδοφόρο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) σημειώθηκε αύξηση εσόδων συγκριτικά με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Ειδικότερα, η Αθήνα κατέγραψε αύξηση επισκεπτών 5,2% ενώ τα έσοδα ανά δ δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 6,1%. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη  το ποσοστό επισκεπτών σημείωσε θετικό πρόσημο 11,6% και τα έσοδα των ξενοδοχείων ανά δωμάτιο άγγιξαν το +15,8%.

Όσον αφορά στα εποχικά καταλύματα τα έσοδα αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στο +10,1%.

Συγκεντρωτικά από την αρχή του έτους «νικητής» αναδεικνύεται η Αθήνα όπου οι επισκέπτες αυξήθηκαν 4,9% . Αντίστοιχα, τα έσοδα ανά δωμάτιο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 8,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με τον Jeff Bezos;Ο μεγιστάνας πουλάει μετοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που έχει φτωχοποιήσει τη χώρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΥΠΟΙΚ: Νέες αντικειμενικές αξίες σε δυο περιοχές του Ψυχικού