Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέα συμφωνία Airbus – Boeing ύψους 14 δισ. δολ

Tom Enders, Διευθύνων Σύμβουλος Airbus

Συμφωνίες που ξεπερνάν τα 14 δισ. δολ. ανακοίνωσαν οι Airbus και Βοeing κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα των θυρών στη γνωστή αεροπορική έκθεση στο Φαρνμπόροου της Βρετανίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση για νέα αεροσκάφη παραμένει σταθερή παρά τις ανησυχίες από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και το Brexit.

Η Boeing ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ταχυμεταφορών DHL υπέβαλε παραγγελία για την αγορά 14 αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων τύπου 777, 4,7 δισ. δολ. Ακολούθησε η παραγγελία της αμερικανικής εταιρείας μίσθωσης αεροσκαφών Jackson Square Aviation για 30 αεροσκάφη τύπου 737 MAX8, 3,5 δισ. δολ.

Η Airbus υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ταϊβανέζικη νεοσύστατη StarLux Airlines για 17 αεροσκάφη Α350, 6 δισ. δολ. σε τιμές καταλόγου. Η σειρά παραγγελιών είναι μεγάλη, καθώς η αεροπορική έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου. Ωστόσο αναλυτές θεωρούν ότι οι υψηλές τιμές πετρελαίου και οι εμπορικές εντάσεις αποτελούν ένδειξη ότι ο κλάδος αερομεταφορών ίσως έχει φτάσει στο απόγειό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Brexit: Η Airbus απειλεί να εγκαταλείψει τις επενδύσεις της στη Βρετανία αν δεν υπάρξει συμφωνία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Airbus: Με ποιους συναντήθηκε, τι συζήτησε στην Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Boeing: Παραγγελία 14 αεροσκαφών έναντι 4,7 δισ. δολαρίων από την DHL