Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

N. Γουλανδρής: Συνεχίζει τις μεγάλες business η NJ Goulandris

ναυτιλία ναυλαγορά

Σε ένα επικερδές deal προχώρησε η θυγατρική εταιρεία του εφοπλιστή Νίκου Γουλανδρή, Hydroussa Navigation, καθώς εξασφάλισε τη χρονοναύλωση ενός εκ των 10 bulkers που υπάρχουν στο στόλο της.

Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκά ναυλομεσιτικά γραφεία, η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Γουλανδρής συμφώνησε με την Glencore για τη μονοετή ναύλωση του kamsarmax bulker Myra (χωρητικότητας 82.226-dwt και κατασκευής 2010) έναντι 15.000 δολαρίων ημερησίως.

To φορτηγό πλοίο Myra βρίσκεται στο στόλο της Hydroussa από την πρώτη στιγμή που κατασκευάστηκε, καθώς η εταιρεία παρήγγειλε το πλοίο το 2008, έτος με τις υψηλότερες τιμές της αγοράς, έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα είναι «μέρος» της ελληνικής NJ Goulandris, η οποία απαρτίζεται από εννέα kamsarmaxes και ένα panamax bulker.

Όλα τα πλοία του στόλου είναι κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία και επτά από αυτά – συμπεριλαμβανομένου και του Myra- έχουν «χτιστεί» σε γιάρδες της Tsuneishi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλ. Πολέμη: Οι επόμενες κινήσεις της Polforce Shipping

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το λιμάνι του Πειραιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια νέα πλωτή δεξαμενή φτάνει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα