Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μήνυση στη JP Morgan από Αφροαμερικανό χρηματιστή – Καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

JPMorgan

Μήνυση στη JP Morgan για ρατσιστικές διακρίσεις υπέβαλε ένας Αφροαμερικανός χρηματιστής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η καριέρα του είχε δυσμενή εξέλιξη λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Στη μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της αμερικανικής τράπεζας, ο πρώην χρηματιστής υποστηρίζει ότι η JP Morgan παραβίασε τη νομοθεσία περί διακρίσεων, η οποία βασίζεται στις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει από την τράπεζα το 2017, ενώ σήμερα εργάζεται στη Citigroup Global Markets.

«Αρνούμαστε να προβούμε σε κάποιο σχόλιο, όσο η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη» σχολίασε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Tύπου της JP Morgan.

Η μήνυση έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρία, υπό την ηγεσία του Jamie Dimon, κάνει προσπάθειες να προσλάβει και να κρατήσει ταλέντα με περισσότερη φυλετική ποικιλομορφία

«Γνωρίζοντας ότι η καριέρα του θα περιοριζόταν δραματικά με τους εναγομένους, αφού η  εθνικότητα/χρώμα/φυλή του θα κυριαρχούσε οπουδήποτε τον τοποθετούσαν, ο κ. Abanga αναγκάστηκε να φύγει», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: JP Morgan: Οι εκτιμήσεις για τις ελληνικές μετοχές μετά την έξοδο από τα μνημόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JP Morgan: Ετοιμαστείτε για τη μεγάλη φυγή