Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Lamda Development: Ποιοι είναι οι δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού Retech Innovation Challenge

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού καινοτομίας Retech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC),  θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο event στις 21 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του The Mall Athens.

Ο διαγωνισμός εστιάζει σε ιδέες και προτάσεις που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως: Retail, Food & Entertainment και Mall Services. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν έως τις 10 Δεκεμβρίου αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους της αγοράς, επενδυτές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Από την αξιολόγηση των προτάσεων, οι δέκα ομάδες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και θα εκθέσουν τις ιδέες τους στο Τhe Mall Athens τον Φεβρουάριο, σε ειδικά pop up stands. Παράλληλα, θα έρθουν σε επαφή με μεγάλες επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development και θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης με ειδικές υπηρεσίες mentoring και coaching από κορυφαία στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι τρεις μεγάλοι νικητές θα προκύψουν μέσα από μια ζωντανή «μάχη» των δέκα φιναλίστ στο μεγάλο event, με το οποίο κορυφώνεται ο διαγωνισμός στις 21 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens. Θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ευρώ, υπηρεσίες καθοδήγησης από μεγάλες εταιρίες, ενώ ο μεγάλος νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρότασή του στο Creative Business Cup, τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό για creative entrepreneurs, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες.

Τα προφίλ των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμoύ, με αλφαβητική σειρά: