Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ισχυρές προοπτικές για τον Μυτιληναίο «βλέπει» η Πειραιώς Χρηματιστηριακή

μυτιληναίος

Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου

Αμυντικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης βλέπει για τη Μυτιληναίος η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, σε έκθεσή της

Παράλληλα, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «outperform» για την Μυτιληναίος, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 12,5 από 15 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο κλάδος μεταλλουργίας θα βγει δυνατότερος από την κρίση της covid 19, με τις τιμές αλουμίνας να ανακάμπτουν.

Παράλληλα, ο κλάδος ενέργειας και αερίου παρέχουν αμυντικά χαρακτηριστικά, που είναι ελκυστικά στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει μείωση των EBITDA κατά 14,4% φέτος, με ανάπτυξη 16,3% το 2021, για να ανέλθουν στα 404 εκατ. ευρώ το 2022.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/2020 EBITDA στο 5,9, κάτι που, όπως επισημαίνει, δεν αντανακλά την κλίμακα και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου ενέργειας και αερίου.