Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Υπουργείο Οικονομικών: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές!

ΔΕΗ

Στις αγορές ετοιμάζεται να βγεί η Ελλάδα, μόλις η χώρα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, χωρίς ωστόσο, να είναι γνωστό, πότε θα αποφασίσει να την συμπεριλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή Δημ. Παπαδημούλη είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρόνο που η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς η εξέλιξη αυτή συναρτάται από την πρόοδο που θα συντελεστεί στη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, το υπουργείο Οικονομικών μελετά να κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδας στις αγορές με μία δύο μικρές εκδόσεις ομολόγων, μόλις η χώρα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανίχνευση των διαθέσεων των επενδυτών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη της Εurobank η ΕΚΤ επεξεργάζεται τρία σενάρια επέκτασης του  προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθούν αύριο, ενώ πολύ πιθανόν θεωρείται και η χρονική επέκταση του προγράμματος (QE) μετά τον Μάρτιο του 2017.

Πιο αναλυτικά τα τρία σενάρια εστιάζονται στην:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/roumelioti-ke-sapountzoglou-protini-tsmede-gia-tin-igesia-tis-tr-attikis/72332