Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές

Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

Συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Golar LNG και Cosco

Στη σύναψη συμφωνίας πώλησης-και-επαναμίσθωσης (sale-and-leaseback) προχώρησε η ναυτιλιακή Golar LNG, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, με την κινεζική Cosco Shipping Development Co (CSDC) που αφορά το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Golar Crystal (χωρητικότητας 160.000-cbm και κατασκευής 2014) για το ποσό των 187 εκατ. δολ., το οποίο θα επαναναυλωθεί στη Golar για 10 χρόνια.

Σε δημόσια προσφορά μετοχών προχωρά η Seaspan

Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

Η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή Seaspan Corporation – με έδρα το Χονγκ Κονγκ – θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μετοχών συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη σχετική shelf registration (έγγραφη δήλωση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς) που υπέβαλε. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα θα διατεθούν για αποπληρωμή χρέους, την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών, εξαγορές πλοίων ενώ μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

Στη Fincantieri τα ναυπηγεία STX France;

Κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας απόκτησης των ναυπηγείων STX France βρίσκεται η ιταλική ναυπηγική βιομηχανία Fincantieri, η οποία και διαπραγματεύεται για το σκοπό αυτό με στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, η Fincantieri δεν πρόκειται να αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό και θα πρέπει να αρκεστεί στο 45-49%, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή την πώληση των ναυπηγείων.

Αναζητά νέο στέλεχος η Wilson

Η νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Wilson – που δραστηριοποιείται στο ξηρό φορτίο – βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου οικονομικού διευθυντή, καθώς ο τρέχων CFO Petter Berge αποχωρεί μετά από 10 χρόνια, ωστόσο θα παραμείνει στο πόστο του ως το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Πούλησε για scrap ένα panamax η Asiatic Lloyd

Η γερμανική ναυτιλιακή Asiatic Lloyd πούλησε και δεύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου panamax για scrap μέσα σε τρεις μήνες. Πρόκειται για το AL Encore (χωρητικότητας 4.500-teu και κατασκευής 2003), το οποίο πουλήθηκε σε διαλυτήριο στη τιμή των 351 δολ./ldt, σύμφωνα με τους brokers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Αγγελάκος: Μετά τα δικαστήρια, επανέρχεται με νέες συμφωνίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Μετά τις ζημίες, οι παραγγελίες – Πτώση για τη μετοχή του κατά 6,2%

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου