Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Getty Images: Απέρριψε προσφορά εξαγοράς 4 δισ. δολαρίων ως μη αξιόπιστη

Mark Getty, Συνιδρυτής & Πρόεδρος του Δ.Σ. Getty Images

Η Getty Images Holdings απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Trillium Capital ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι δεν έχει δώσει καμία απόδειξη ότι η πρότασή της, που αποτιμά τις μετοχές σχεδόν στο διπλάσιο της τιμής προ-προσφοράς, είναι «επαρκώς αξιόπιστη».

Η Getty με έδρα το Σιάτλ, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για εκατομμύρια φωτογραφίες και άλλα έργα από περισσότερους από 516.000 συνεργάτες, σημείωσε πτώση έως και 11% στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

Η Trillium -ακτιβιστής επενδυτής- ανακοίνωσε την προσφορά για μετρητά 10 δολάρια ανά μετοχή την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο και είπε στην εταιρεία να αναζητήσει αγοραστή.

Η μετοχή έκλεισε στα 5,06 δολάρια στις 21 Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση της προσφοράς. Οι μετοχές της Getty αυξήθηκαν έως και 62% την ημέρα της ανακοίνωσης.

«Η Trillium Capital LLC δεν έχει παράσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Getty Images ή στους συμβούλους της κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η ίδια, ο διαχειριστής της ή η μη δεσμευτική, υπό όρους πρότασή της, είναι επαρκώς αξιόπιστα ώστε να δικαιολογείται η δέσμευση από το ΔΣ της Getty Images», ανέφερε η εταιρεία.

Το διοικητικό συμβούλιο «πιστεύει ότι η τρέχουσα διοικητική ομάδα και η στρατηγική της εταιρείας αντιπροσωπεύουν την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τη μεγιστοποίηση της μακροπρόθεσμης αξίας των μετόχων».

Η Trillium, η οποία έχει γνωστοποιήσει ότι κατέχει 500.000 μετοχές της Getty, έδειξε ότι η πρότασή της εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης δέσμευσης από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Ο επενδυτής είπε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε μετόχους που κατέχουν περισσότερο από το 80% των μετοχών της Getty να διαθέσουν μέρος ή το σύνολο των μετοχών τους στη συναλλαγή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trillium, Scott Murray, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο και θα γίνει ο πρόεδρός του.

Ο Murray δεν απάντησε σε ένα email που ζητούσε να σχολιάσει το θέμα.

Η οικογένεια Getty και η Koch Industries Inc. είναι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρείας, ελέγχοντας το 65% των μετοχών, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη:

Getty Images: Στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω SPAC – Στα 4,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της