Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η Renault μπορεί να εξαφανιστεί, εάν δεν λάβει βοήθεια

Η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια, για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Φλεν δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

«Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί», δήλωσε ο Λεμέρ.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται.