Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Προκοπίου: Χρυσό deal με την China Development Bank Leasing

Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

Σε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas Holdings του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου φέρεται να ήρθε η κινέζικη εταιρεία China Development Bank Leasing (CDBL). Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αφορά την πώληση και επαναμίσθωση των δύο ice class LNG carriers (χωρητικότητας 162.000-cu m) της εταιρείας Dynagas Holdings του κ. Προκοπίου.

Με βάσει τις συμφωνίες η China Development Bank Leasing θα αποκτήσει τα δύο LNG carriers μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, της CDBL Ocean και της CDBL Planet, έναντι 363,8 εκατομμυρίων δολαρίων και θα τα επαναμισθώσει στον ναυλωτή για 12 χρόνια. Το συνολικό κόστος μίσθωσης ανέρχεται περίπου στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Παρότι το όνομα της ναυτιλιακής στην οποία ανήκουν τα πλοία ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το splash247 τα δύο LNG carriers ανήκουν στην ναυτιλιακή εταιρεία του Γιώργου Προκοπίου, την Dynagas Holdings.

Πρόκειται δε για το Clean Ocean και για τo Clean Planet (και τα δύο κατασκευής 2014). Και τα δύο πλοία έχουν «περιληφθεί» σε συμβόλαια που προβλέπουν τη μίσθωση τους για 15 χρόνια, αρχής γενομένης τον Ιούλιο του 2019 με την εταιρεία Yamal LNG project.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Το ανήσυχο πνεύμα του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές – Δείτε όλη την λίστα των Lloyds

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι εφοπλιστές κυριάρχησαν το 2017. Έδωσαν 4,4 δισ. για πλοία