Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Θαλάσσια αιολική ενέργεια: Βασικός πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη και ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας

Υπεράκτια αιολικά στην θάλασσα

Υπεράκτια αιολικά στην θάλασσα

Οι ενεργειακές επενδύσεις στον θαλάσσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα η χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων (ΘΑΠ) είναι καθοριστική για να επιτύχει η Ελλάδα τους κλιματικούς της στόχους το 2030 και το 2050.
Το Αιγαίο διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα αιολικά δυναμικά και έτσι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εκτός αυτού, η θαλάσσια αιολική ενέργεια μπορεί να ενισχύσει την οικονομική και εθνική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που περιέχεται στην επιστολή που κατέθεσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ για το υπό  διαβούλευση σχέδιο για την Εθνική Χωρική Στρατηγική για το Θαλάσσιο Χώρο.

H βασική θέση της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι ότι θα πρέπει στην ΕΧΣΘΧ να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση και προτεραιότητα σε δραστηριότητες όπως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα λόγω των πολλαπλών ωφελειών που προσφέρουν (κλιματικών, αναπτυξιακών, εθνικών). Πιο αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης: