Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

«Όχι» από την Κομισιόν στο πλαφόν στο φυσικό αέριο

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποφάσισε να μην προτείνει πλαφόν τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου, αψηφώντας τις εκκλήσεις 15 χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Politico η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Επιτροπής Ditte Juul-Jørgensen ανέλαβε να μεταφέρει τα νέα σε μια συνάντηση των πρεσβευτών την Τετάρτη.

«Η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Κομισιόν Ditte Juul-Jørgensen, είπε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι αντί για ανώτατο όριο, η Επιτροπή θα παρουσίαζε ένα ‘non-paper’ με προτάσεις για κοινές αγορές.

Μετά την ανακοίνωση της Juul-Jørgensen, ένας διπλωμάτης πήρε τον λόγο καταχειροκροτούμενος και δήλωσε ότι η υποσχεθείσα πρόταση της Επιτροπής ήταν στην πραγματικότητα ένα non-paper. Είναι non-paper για την Επιτροπή, αλλά είναι non-paper για τα κράτη μέλη επειδή δεν υπάρχει ακόμη και είναι non-paper γιατί στην πραγματικότητα δεν εισάγει νέες λύσεις», σημειώνει το Politico, παρουσιάζοντας το παρασκήνιο των αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης

Πλαφόν στο φυσικό αέριο ζητούν Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Πολωνία – Επιστολή στην Κομισιόν