Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Elpedison: Στην Elpedison BV το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου

Andrea Testi, Elpedison

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ποσοστού 24,22% στην Elpedison από την Elpedison BV όπως ανακοίνωσε o όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Αναλυτική η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ: 

Σε συνέχεια της από 20 Ιουνίου ανακοίνωσης εξαγοράς ποσοστού 24,22% στην ELPEDISON Α.Ε. από τους ομίλους ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Κατά συνέπεια, η ELPEDISON BV, όπου ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετέχει με ποσοστό 50%, κατέχει πλέον το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της ELPEDISON Α.Ε..

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: 

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, και το άρθρο 2, παρ. 4 της υπ΄ αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι:

Σε συνέχεια της από 20.06.2019, ανακοίνωσης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. σχετικά με την υπογραφή Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών (Share Purchase Agreement) μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ A.E.», «Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη (HE&D) Α.Ε.», της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και της «Elpedison BV», για τη μεταβίβαση στην τελευταία των μετοχών της «Elpedison Α.Ε.» που κατέχουν οι δύο προηγούμενες εταιρείες, ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση των 147.749 μετοχών της «Elpedison A.E.» (1,48% του Μετοχικού Κεφαλαίου) από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στην «Elpedison BV» έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου διακόσιων εικοσιτεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ (¤1.224.664,00).

Η πώληση/μεταβίβαση των μετοχών κυριότητας της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. υλοποιήθηκε (Closing), μετά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων (Conditions Precedent) που προβλέπονται στο προαναφερόμενο Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών, οι οποίες αφορούσαν σε συναινέσεις τρίτων μερών.