Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ελίν Τεχνική: Η «αθόρυβη δύναμη» της ΕΛΙΝΟΙΛ με 12 εκατ. ανεκτέλεστο έργο

ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝ κ. Γιάννης Αληγιζάκης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝ κ. Γιάννης Αληγιζάκης

Ήταν από τις λίγες τεχνικές εταιρείες που αναπτύχθηκε μέσα την κρίση, κερδίζοντας νέα έργα και πελάτες από διάφορους κλάδους. Ο λόγος για την Ελίν Τεχνική, την θυγατρική του ενεργειακού ομίλου Ελινόιλ, η οποία με αθόρυβο αλλά μεθοδικό τρόπο εκμεταλλεύθηκε το «κενό» που άφησε η υποχώρηση του ανταγωνισμού και διεύρυνε σημαντικά το αποτύπωμά της στον κατασκευαστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια αυτό δεν ήρθε τυχαία. Η εμπειρία και τεχνογνωσία που ανέπτυξε ασχολούμενη με διάφορα κατασκευαστικά projects μέτρησαν καταλυτικά στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μεγαλύτερα και πιο προσοδοφόρα έργα και στη συνέχεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Το μυστικό της επιτυχίας λέγεται πως είναι η ταχύτητα, η ποιότητα και η αρτιότητα των έργων που παραδίδει, στοιχεία που αξιολογούνται θετικά από την αγορά ενώ ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για τη συνέχεια παρ’ ότι η κατάσταση στην οικονομία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μια σειρά από ιδιωτικά τεχνικά έργα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους πελάτες της εταιρείας είναι ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου λιανεμπορίου όπως η Lidl Hellas, η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Σκλαβενίτης, η ΙKEA, τα Intersport, το Πλαίσιο Computers, ο Κωτσόβολος, μεγάλες τράπεζες όπως η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank και βιομηχανικοί όμιλοι όπως τα ΕΛΠΕ και ο Τιτάνας.

Ανάμεσα στους πελάτες είναι επίσης, η Grivalia Properties και η Dimand,αναλαμβάνοντας το project στα παλιά εργοστάσια του Παπαστράτου στον Πειραιά.

Η ελίν Τεχνική ιδρύθηκε το 2000 ως 100% θυγατρική της Ελινόιλ με στόχο να δραστηριοποιηθεί στην κατασκευαστική αγορά των ιδιωτικών τεχνικών έργων. Από την ίδρυση της έχει πετύχει  μια μεγάλη διεύρυνση του πελατολόγιου της με νέους πελάτες προσδίδοντας στην εταιρεία σημαντική εμπειρία σε μεγάλο φάσμα τεχνικών έργων, με ιδιαίτερη ειδίκευση στα κτιριακά έργα, στα κτίρια εμπορικής χρήσης (καταστήματα, αποθήκες κ.α.), στα βιομηχανικά κτίρια, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών μελετών.

Τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει στον κατασκευαστικό χώρο των ξενοδοχείων, πολυώροφων χώρων στάθμευσης και ειδικών κτιρίων με διεθνή πιστοποίηση LEED.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΕΛΙΝΟΙΛ: Αύξηση 57% στις ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αληγιζάκης (Ελινόιλ): «Γιατί επιλέξαμε τον Ήρωνα –Ποια είναι τα επόμενα βήματα της συνεργασίας»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκλεισε το deal της ΕΛΙΝΟΙΛ με τον ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ