Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Εκτός διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής η Fosun

Εθνική Ασφαλιστική

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής συνιστά η οπισθοχώρηση της Fosun, η οποία δεν κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού υπήρξε ένας μόνος ενδιαφερόμενος, δηλαδή η κινεζική εταιρεία Gongbao.

Η Fosun, που φερόταν ως ο βασικός διεκδικητής δεν προσήλθε στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, ενώ με βάση τις ίδιες πληροφορίες η προσφορά της Gongbao είναι υψηλή και συγκεκριμένα πάνω από τα 650 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ανατροπή στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, κυρίως γιατί ο κινεζικός όμιλος Fosun φερόταν ως ο επικρατέστερος επενδυτής. Από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για το θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη παρότι συνιστά σοβαρή ανατροπή στα δεδομένα, δεν ακυρώνει τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία θα συνεχίσει κανονικά.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έληξε χθες το απόγευμα.

Πηγές από την πλευρά της Fosun αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας «κανένα σχόλιο», αλλά είναι σαφές ότι η υπαναχώρηση από τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, συνιστά σοβαρή ανατροπή στα σχέδια του κινεζικού ομίλου για την ενίσχυση της παρουσίας του κινεζικού ομίλου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα 650 εκατ. ευρώ οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγή Fosun για Folli Follie: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank. Όλες οι λεπτομέρειες