Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΕΑΒ: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2021 – Κέρδη €1,5 εκατ.

H γενική συνέλευση της ΕΑΒ ενέκρινε τον ισολογισμό του 2021, επισφραγίζοντας την πορεία ανάταξης της επιχείρησης καθώς ύστερα από πολλά χρόνια ζημιογόνων χρήσεων, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία καταγράφει καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,5 εκατ. ευρώ, όταν το 2020 η εταιρεία είχε ζημίες ύψους 18,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2021.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΑΒ, η εταιρεία παρουσιάζει βελτίωση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών της και συγκεκριμένα:

Αισθητά βελτιωμένοι εμφανίζονται και οι Δείκτες Αποδοτικότητας:

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία εκτιμά ότι μέχρι το 2026 θα έχει μεγεθύνει τον κύκλο εργασιών της κατά 90%, με συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία.

Ιδιαίτερη μνεία στην ανακοίνωση γίνεται στις προσλήψεις της τελευταίας διετίας με την εκτίμηση ότι το σύνολο του προσωπικού της ΕΑΒ θα ξεπεράσει τα 1.900 μέσα στο 2022.

Παράλληλα στην ανακοίνωση καταγράφονται τα εν εξελίξει έργα που εκτελούνται στην ΕΑΒ την τελευταία διετία με προτεραιότητα «στην υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, με την παροχή υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών».

Ειδικότερα η ΕΑΒ:

Η ΕΑΒ έχει συνολικό ανεκτέλεστο που φθάνει στα 840 εκατ. ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Με τις προοπτικές που δημιουργούν τα παραπάνω δεδομένα, η εταιρεία δεν προσφέρει μόνο στην Ασφάλεια και την Άμυνα της Ελλάδος αλλά και στην Εθνική Οικονομία, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το θετικό αποτέλεσμα μετά από φόρους αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της ΕΑΒ και αποδεικνύει τη δυναμική και τις δυνατότητες της εταιρείας. Είναι προϊόν σκληρής και επίπονης προσπάθειας όλων των εργαζομένων στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση της διοίκησης, και δικαιώνει την αποφασιστικότητα όλων για το όραμα της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτριος Παπακώστας.