Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

CVC Capital: Κοντά σε συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων με τη Unilever

Alan Jope, CEO Unilever

Η CVC Capital Partners βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού, έναντι 5 δισ. δολαρίων, αναφέρει το Bloomberg.

To ισχυρό fund πλειοδότησε έναντι των ανταγωνιστικών private equity, συμπεριλαμβανομένου του Advent International, αναφέρουν πηγές. Η συναλλαγή αναμένεται να αποτιμήσει την επιχείρηση σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το deal θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Η μετοχή της Unilever, η οποία πουλά επίσης τα σαπούνια Dove και το παγωτό Ben & Jerry’s, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καλύπτοντας τις αρχικές απώλειες. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 12%.

Εκπρόσωποι των Unilever, Advent και CVC Capital Partners αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

H πώληση της επιχείρησης τσαγιού, στην οποία περιλαμβάνεται και η Lipton, θα αποτελέσει μία νίκη που χρειάζεται ο CEO της Unilever, Alan Jope, ο οποίος επιδιώκει να ανανεώσει το χαρτοφυλάκιο της προκειμένου αυτό να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εγκατέλειψε μια προγραμματισμένη πώληση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, του χαρτοφυλακίου προϊόντων ομορφιάς, αφού απέτυχε να προσελκύσει επαρκές ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αναφέρουν πηγές.

Η ζήτηση για τσάι έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω της στροφής των καταναλωτών προς άλλα ροφήματα όπως αυτά με τα βότανα και ο παραδοσιακός καφές.

Η εταιρεία δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι ξεκινά στρατηγική αναθεώρησης του τμήματος τσαγιού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη πώληση του.

Διαβάστε ακόμα:

CVC Capital: Προχωρά στην εξαγορά της Glendower Capital