Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τράπεζα Κύπρου: Σε εταιρεία του Καναδά το 5,24% των μετοχών της

Τράπεζα Κύπρου

Η  Καναδική εταιρεία TD Asset Management Inc, που εδρεύει στο Τορόντο, είναι ο νέος μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου, κατέχοντας 446,2 εκ. μετοχές της και αντιπροσωπεύοντας το 5,24% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Κύπρου.

Επίσης, η Τράπεζα ανακοίνωσε τέσσερις μεγαλομετόχους της, οι οποίοι κατέχουν πέραν του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου ο καθένας, γεγονός που γεννά αισιοδοξία στη διοίκηση αναφορικά με την εισροή νέων κεφαλαίων και συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Lamesa Holding S.A. που είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά, κατέχει 41.378.235 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή ποσοστό 9,2735% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) κατέχει 22.401.744 μετοχές ή 5,02% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Osome Investments Limited που είναι εγγεγραμμένη στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους κατέχει 14.809.498 ή ποσοστό 3,3190%, ενώ η Tyrus Capital S.A.M. που είναι εγγεγραμμένη στο Μονακό κατέχει μέσω των εταιρειών Tyrus Capital Event Master Fund Limited και TC Four Limited 15.461.831 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή 3,465% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, η τέως Λαϊκή Τράπεζα συμμετέχει στην Τράπεζα Κύπρου με 9,62%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζο Πάτρικ Χούρικαν, δήλωσε πως είναι σημαντικό ότι “πλέον ακούγεται το όνομα της Κύπρου στη διεθνή χρηματαγορά και πλέον αποσυνδέεται η κυπριακή οικονομία από την ελληνική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Capital Economics: Μειώνεται η ισχύς του δολαρίου – Ποιος ο ρόλος Τραμπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nίκος Καραμούζης: Σημαντική η συμβολή του Τ. Τ στην ελληνική οικονομία
 ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 4 φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. της ΕΕΤ – Το νέο άνοιγμα Καραμούζη στη Φρανκφούρτη