Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Attica Group: Ολοκληρώθηκε η προπληρωμή του δανείου στη Blue Star

Attica Group

Σπυρίδων Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος ομίλου Attica Group

Η Attica A.E. Συμμετοχών (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι την 28η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μετόχων εκπροσωπούντων 171.503.391 μετοχές, ήτοι ποσοστό 79,47% επί συνόλου 215.805.843 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομοφώνως την οικειοθελή προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της θυγατρικής «Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.» έναντι ποσού Ευρώ 87,0 εκατ. ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρίας. Η προπληρωμή του ομολογιακού δανείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με δανεισμό από τραπεζικό ίδρυμα και προς τούτο εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να συμφωνήσει τους επιμέρους όρους αυτού.

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 171.503.391, ήτοι ποσοστό 79,47% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Ψήφισαν: Υπέρ 171.503.391 (100% των παρευρισκομένων).

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή στην Fortress Investment Group του ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στις 5.8.2014 η θυγατρική της εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. (η «Blue Star»), έναντι ποσού Ευρώ 105,4 εκατ.

Ειδικότερα:

α) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου (Σειρά Α), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού Ευρώ 18,4 εκατ.

β) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου (Σειρά Β), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού Ευρώ 87,0 εκατ. ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρείας, σύμφωνα με την απόφαση της από 28.12.2018 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Η προπληρωμή του ανωτέρω ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκε με την ανάληψη νέου δανεισμού που έλαβε ο Όμιλος Attica.