Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Απόβαση» της ΑΑΔΕ στο Facebook για την e-φοροδιαφυγή

Facebook

Facebook

Σχέδιο απόβασης στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter, πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ εντοπίζοντας εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε καταστήματα που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω ίντερνετ.

Στο μικροσκόπιο του φορολογικού ελέγχου καταγράφηκαν απίστευτες πρακτικές φοροδιαφυγής σε συγκεκριμένους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου με τις αρμόδιες Αρχές να αναφέρουν ότι αυξάνεται ραγδαία η διακίνηση περιεχομένου στα μέσα που αποτελεί κεκαλυμμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατέστρωσε ειδικό σχέδιο, ώστε μέσω των κοινωνικών δικτύων να εντοπίζει περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Πρώτοι ελεγκτικοί στόχοι για την ΑΑΔΕ αποτελούν οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις μέσω ιστοσελίδων που έχουν στο Facebook, ή και απλά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ στον απολογισμό της για το 2018, «διενεργήθηκε στόχευση για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου, συγκεντρώνοντας και συνδυάζοντας στοιχεία από το διαδίκτυο, τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ και τρίτες πηγές. Επελέγησαν σε πρώτη φάση ορισμένες περιπτώσεις με ενδείξεις υψηλής φοροδιαφυγής, οι οποίες απεστάλησαν προς διενέργεια ελέγχου-έρευνας στις ΥΕΔΔΕ».

Κραυγαλέες περιπτώσεις e-φοροδιαφυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος-Μπετόν Αρμέ: H μεγάλη φοροδιαφυγή και πώς τους έπιασαν στην ΑΑΔΕ (4 αποκλειστικές φωτό)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία σε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες με εγγύηση μόνο 15.000 ευρώ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η ΑΑΔΕ «άδειασε» 816.721 τραπεζικούς λογαριασμούς-Τι περιμένει τους φορολογούμενους το 2019