Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Άδοξο τέλος για το 5G στην Καλαμάτα λόγω πολιτών που… φοβούνται παρενέργειας στην υγεία τους

Την παύση της σύμβασης για την πιλοτική εφαρμογή 5G στο Δήμο Καλαμάτας, μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα στις οποίες δοκιμάστηκε η  νέα τεχνολογία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών που υποστήριξαν πως η νέα τεχνολογία προκαλεί παρενέργειες στην υγεία τους!

Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλοπουλο, να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα.

«Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου», ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.