Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Οι 4 μαγικές λέξεις που θα σας αυξήσουν τον μισθό (ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης)

Μπορεί η λέξη αύξηση να ακούγεται εξωπραγματική και σχεδόν αστεία στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο το μυστικό της επιτυχίας σε μια διαπραγμάτευση του μισθού μας έγκειται στο πόσο καλά θα διατυπώσουμε αυτή μας την πρόταση. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένες λέξεις με τις οποίες η επιτυχία αυτή μπορεί να γίνει παιχνιδάκι.

Συγκεκριμένα οι λέξεις- φράσεις όπως, όταν, εγώ, νιώθω και χρειάζομαι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, μέχρι και να αλλάξουν την έκβαση της πρότασης σας ακόμη και χωρίς να το καταλάβετε.

Σύμφωνα με τον ειδικό γιατρό κ. Michael McNulty, όταν κάποιος εκφράζει μια ανησυχία με θετική χροιά τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει το σκοπό του από οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά τη λέξη “εγώ”, όπως και ρήματα που εκφράζουν συναισθήματα και ανάγκες, δηλαδή μια ευγενική προσέγγιση, η λεγόμενη “gentle startup” τεχνική.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε την παραπάνω τεχνική και να ζητήσουμε αύξηση διατυπώνοντας για παράδειγμα την εξής ερώτηση: “όταν αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητες που έχω και το πόσο σκληρά εργάζομαι στην εταιρεία νιώθω πως οι προσπάθειες μου πέφτουν στο κενό. Χρειάζομαι μια αναθεώρηση μισθού”.

“Αυτή η τεχνική εξυπηρετεί όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις”, σημειώνει ο κ. McNulty και συνεχίζει λέγοντας πως “αυτή η τεχνική βοηθάει τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από την τάση που έχουν να δικαιολογούν τα συναισθήματα τους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να εκφράζουν αυτά που πραγματικά θέλουν”.

Σχετικά πειράματα έχουν δείξει πως τα τμήματα εκείνα του εγκεφάλου που χειρίζονται την λογική σταματούν να λειτουργούν όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε, ενώ τα τμήματα εκείνα που είναι υπεύθυνα για τις αντιδραστικές απαντήσεις μπαίνουν σε λειτουργία. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που η συζήτηση γίνεται διαφωνία δεν μπορεί να υπάρξει και λογική.

Εάν λοιπόν κάνουμε το αφεντικό μας να νιώθει ότι αμύνεται τότε πολύ πιθανό να μην πάρουμε και την αύξηση που θέλουμε, αυτό που αποκαλούν οι ειδικοί ως δύσκολο ξεκίνημα το λεγόμενο,  “harsh startup.”

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε αυτή την τεχνική είναι να μην χρησιμοποιείτε προτάσεις οι οποίες υπονοούν ευθύνη και αρνητική κριτική, τα οποία μοιάζουν με επίθεση.

Ο στόχος λοιπόν είναι να εκφράζουμε τις ανάγκες μας το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να αποφύγετε τις επικίνδυνες εκρήξεις θυμού, που μπορεί να προκληθούν από την καταπίεση των συναισθημάτων μας. Όταν δηλαδή κρύβουμε τα παράπονα μας μπορεί στο τέλος να τα εκφράσουμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο και έτσι να χάσουμε το δίκιο μας άρα και το σκοπό μας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αύξηση του μισθού μας.

Διαβάστε ακόμη: 

http://www.mononews.gr/rihanna-ta-pire-ta-pokemon-ke-apagorevi-kinigi-stis-sinavlies-tis/63800

Δείτε ακόμη: 

http://www.mononews.gr/kate-hudson-dinamiko-comeback-stin-agapimeni-tis-skiatho-pics/63899