Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business Of Fashion

Η Chanel αφήνει πίσω τη Νέα Υόρκη και βάζει πλώρη για αλλού

Το Chanel No. 5 και το μικρό μαύρο φόρεμα πρόκειται να αποκτήσουν μια βρετανική χροιά.

Σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στο μετα Brexit Ηνωμένο Βασίλειο, ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel αφήνει τα διεθνή κεντρικά του γραφεία στη Νέα Υόρκη για ένα καινούριο σπίτι στο Λονδίνο.

Αντί να τα ενσωματώσει στις παριζιάνικες ρίζες του, ο οίκος θα μετακινήσει τη διεθνή ομάδα του στο Λονδίνο, μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το BBC. Αιτιολογώντας την απόφασή της, ο οίκος Chanel επικαλέστηκε αφενός την κεντρική θέση της πόλης και αφετέρου τα «ισχυρά πρότυπα σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης», σύμφωνα το ρεπορτάζ.

«Είναι υπέροχο που η Chanel μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της για τον κόσμο στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη», ανέφερε στο Tweeter η Margot James, υπουργός Ψηφιακών Και Δημιουργικών Βιομηχανιών. «Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την παραγωγικότητα του».

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες αφότου ο γαλλικός οίκος άνοιξε τα βιβλία του για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας πωλήσεις 10 δισ. δολαρίων την περασμένη χρονιά. Αυτό επιτρέπει στην Chanel να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της πολυτέλειας Louis Vuitton – ο οποίος, θα έπρεπε να πούμε ότι διατηρεί ακόμη τα διεθνή κεντρικά γραφεία του στο Παρίσι.