Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Τα καινούργια sneakers της Nike είναι διαθέσιμα μόνο στο… Fortnite

Τα καινούργια sneakers της Nike είναι ψηφιακά. Η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών προχώρησε σε συνεργασία με το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite της Epic Games, για τη δημιουργία δύο νέων χαρακτήρων, τα γνωστά skins, που φορούν παπούτσια Nike.

Τα κλασικό αθλητικό Air Force 1 της εταιρείας, εμφανίζεται στα skins με διαφορετικά χρώματα, περιλαμβάνοντας το κόκκινο και το μαύρο, τα χρώματα των Chicago Bulls του NBA, καθώς και τα μοβ και κίτρινο που παραπέμπουν στους Los Angeles Lakers.

Πρόκειται για την τελευταία συνεργασία που κλείνει η Fortnite με εταιρείες που απευθύνονται στο νεανικό κοινό. Πέρυσι η Epic Games ένωσε τις δυνάμεις της με την Εθνική Λίγκα Ποδοσφαίρου φέρνοντας στο παιχνίδι εικονικές φανέλες του αθλήματος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Epic εισήγαγε μία νέα τοποθεσία στο χάρτη του Fortnite, που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του σπιτιού της ταινίας “John Wick”, ενώ έχει χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι και τους “Avengers”.

Αυτές οι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας συμφωνίες, έχουν στόχο να ανανεώνουν το παιχνίδι, παρέχοντας στις συνεργαζόμενες εταιρείες τη δυνατότητα να διαφημίζονται σε ένα περιβάλλον φιλικό προς το πιο νεανικό κοινό.

Το Fortnite, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017, έχει σήμερα περίπου 250 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Σε αυτό το επίπεδο έκθεσης, ο Omar Saad, αναλυτής της Evercore ISI, περιέγραψε τη συμφωνία Nike-Fortnite ως μια “ιδιοφυή” κίνηση. Αλλά δεν είναι σαφές εάν η Nike παίρνει μέρος των εσόδων από τους χαρακτήρες (skins),  οι οποίοι έχουν κόστος από 13 δολ. έως 18 δολ. , δήλωσε ο Saad.