Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Μήνυμα Γουάτσα λίγο πριν από τις κάλπες: «Η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις»

Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax

Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, τονίζει, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa), λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «του αρέσει ιδιαίτερα» η χώρα.

Ο μεγαλοεπενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στη Eurobank, δήλωσε αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και τις αποδοτικές οικονομικές πολιτικές, αλλά και για την Ελλάδα.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα. Αφήνει πίσω της μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει μπροστά της εκλογές», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως μπορεί κάλλιστα να κάνει, τότε θα ωφεληθεί πολύ».

Αναφερόμενος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο κ. Γουάτσα εκτίμησε πως οι εντάσεις με την Κίνα θα υποχωρήσουν, λέγοντας πως «αυτά τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, όταν λυθούν -και θεωρώ πως θα λυθούν- ίσως έχουμε αρκετό περιθώριο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης».

Χαρακτήρισε, δε, την Ινδία ως «το καλύτερο μέρος» για να επενδύσει κανείς σήμερα.