Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

«Καλπάζουν» οι πωλήσεις του οίκου Gucci

Dakota Johnson και Alessandro Michele

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη του οίκου Gucci, που κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους υπερδιπλασίασε τις online πωλήσεις του, με αποτέλεσμα η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας του brand, να σημειώνει σήμερα άνοδο έως και 6,1%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 37% στο α’ τρίμηνο, από 23% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όλα δείχνουν ότι το «reboot» που έκανε στον οίκο Gucci ο σχεδιαστής Alessandro Michele κατάφερε να κερδίσει το νεανικό κοινό και τώρα οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η ιταλική φίρμα θα καταφέρει να διατηρήσει τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξής της, που έχουν αποφέρει στη μετοχή της Kering κέρδη άνω του 70% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου.

Η εταιρεία έχει επωφεληθεί, επίσης, σημαντικά από την αύξηση της ζήτησης στην Κίνα, η οποία τροφοδοτεί με πωλήσεις και άλλους μεγάλους οίκους μόδας και πολυτελών ειδών, όπως η LVMH.
Οι συγκρίσιμες πωλήσεις του οίκου Gucci παρουσίασαν αύξηση 49% το τελευταίο τρίμηνο. Διψήφια αύξηση μεγεθών παρουσίασαν επίσης και τα brands Saint Laurent, Balenciaga και Alexander McQueen, που επίσης ανήκουν στην Kering.