Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ferrari: Οι παραγγελίες επιστρέφουν σε επίπεδα προ πανδημίας – Ράλι για την μετοχή

Louis Carey Camilleri. O CEO της Ferrari

Η Ferrari στέλνει παραγγελίες για τα πανάκριβα supercars της σε ρυθμούς παρόμοιους με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς ο Ιταλός κατασκευαστής φαίνεται να ξεπερνά τα προβλήματα λόγω πανδημίας.

Οι παραγγελίες τον Οκτώβριο αυξήθηκαν περίπου 30% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με το τέλος του περασμένου έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Louis Camilleri. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι τα ετήσια αποτελέσματα θα είναι ακόμα υψηλότερα των εκτιμήσεων, στέλνοντας τη τιμή της μετοχής σε ράλι έως και 7,3%.

Ο κατασκευαστής που ελέγχεται από την εταιρεία επενδύσεων της οικογένειας Agnelli, Exor NV, εμφάνισε 330 εκατομμύρια ευρώ (386 εκατομμύρια δολάρια) προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και μερίσματα, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προσαρμοσμένη Ebitda, οι ταμειακές ροές και άλλα στοιχεία κινήθηκαν επίσης υψηλότερα των προβλέψεων, δήλωσε η Ferrari.

Ο Camilleri, πρώην στέλεχος της Philip Morris International, ανανεώνει τη σειρά της Ferrari, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων. Η εταιρεία παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα το 2019.