Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Emirates Group: Κόβει 30.000 θέσεις εργασίας (upd)

emirates

Η Emirates Group μελετά σχέδια για περικοπή περίπου 30.000 θέσεων εργασίας, καθώς ο φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αερομεταφορέα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, επιδιώκει να μειώσει κάθετα το κόστος του.

Επι της ουσίας η εταιρεία θα περικόψει περίπου το 33% του προσωπικού της,  το οποίο πριν την κρίση ξεπερνούσε τους 105.000 ανθρώπους.  Εκπρόσωπος της Emirates Airlines αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες.

Ο Πρόεδρος της Emirates, Tim Clark, νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι η ζήτηση για ταξίδια αεροπορικών εταιρειών δεν θα «επανέλθει» στα προ κρίσης επίπεδα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πανδημία Μαύρο Κύκνο για τη βιομηχανία.

Η Emirates θα εκτελέσει πτήσεις σε εννέα πόλεις από τις 21 Μαΐου.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι δήλωσε νωρίς τον Μάρτιο ότι θα υποστηρίξει οικονομικά την αεροπορική εταιρεία. Η Emirates ηδη έχει λάβει  αρκετά μέτρα περικοπής δαπανών. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται προσωρινή μείωση των μισθών, μείωση των περισσότερων επιβατικών πτήσεων και η αναβολή της παράδοσης της τελευταίας παρτίδας των superjumbos A380.

Ο όμιλος τον Μάρτιο έχασε πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια dirham έσοδα, δηλαδή περίπου 1 δισ. δολάρια.

Ο στόλος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει 115 Airbus SE και 155 Boeing Co. 777.