Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Γ. Ντάισελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ, η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Jeroen Dijsselbloem

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem

Η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσύρει τη συμμετοχή του, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την ολλανδική Telegraaf.

“Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι “το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε ξεπερασμένη την έκθεση του ΔΝΤ, εξαπολύοντας τα πυρά του εναντίον του Ταμείου, ενώ υπερασπίστηκε τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

Καθοριστικές θεωρούνται πλέον οι επόμενες μέρες, με σημείο εκκίνησης την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, όπου η όλη κατάσταση θα συζητηθεί στο Euroworking Group και εκεί αναμένεται να καταγραφεί και η στάση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω επαφές και ζυμώσεις σε υψηλό επίπεδο, τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Reuters: Αυξάνονται οι φόβοι για «ατύχημα» με την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλοκάκια. Το νέο μεγάλο κόλπο με τις εισφορές και τις κρυφές χρεώσεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδειος ο κρατικός κορβανάς – Στους πολίτες τα έξοδα για τις νέες ταυτότητες