Άδειος ο κρατικός κορβανάς – Στους πολίτες τα έξοδα για τις νέες ταυτότητες

0

Με τα κρατικά έσοδα να μη «βγαίνουν» προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των 80 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται για να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας, φαίνεται πως την επιβάρυνση για την αντικατάστασή τους θα την επωμιστεί ο κάθε πολίτης.

Αν το κονδύλι των 80 εκατ. ευρώ δεν εξασφαλιστεί από τον κρατικό κορβανά τότε το κόστος θα πρέπει να μετακινηθεί στους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό περίπου 10 ευρώ για κάθε μια νέα ταυτότητα.

Για την καθυστέρηση ενημερώθηκαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αμερικανικά στελέχη που μετέβησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση που γίνεται κάθε χρόνο για την παραμονή της Ελλάδας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας.

Οι Αμερικανοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν ότι οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΛΑΣ ολοκλήρωσαν το έργο τους μήνες πριν και από εδώ και πέρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης πότε το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν έως και 15 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού που σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ανοχή για να παραμείνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα καθώς οι Αμερικανοί συνεχώς αναφέρουν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Δικαιοσύνη μίλησε: Στη φυλακή ο Άρης Φλώρος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας φοιτητής ο Mιχαήλ Ματθαιάκης γράφει ένα κείμενο που σοκάρει: Ενεργοποιήστε τα λαμπρά μυαλά της χώρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man:Το κρυφό ραντεβού Πανταλάκη – Καλογρίτσα για τα δάνεια. O κωδικός από τις Βερμούδες που ρευστοποίησε μετοχές 32 εκ ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here